Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Center 10

10. klasse er et seriøst skoleår, der både har et afklarende og dannende perspektiv. Det er et ekstra år, hvor du har tid til at fintune, hvad du vil efter folkeskolen. Det er et år til at opnå afklaring, et fagligt løft, og det er et år til at blive klogere på dig selv og finde nye venner.

10. klasse på Hadsten Skole 

Hadsten Skole tilbyder et godt fordybelsesår. Der er fokus på faglig og personlig udvikling samt afklaring i forhold til uddannelsesvalg efter 10. klasse.

Du kommer en til to dage ud på de ungdomsuddannelser, vi samarbejder med. Du bliver introduceret til, hvad det er for en ungdomsuddannnelse, hvad det kræver at gå der, og du møder unge, som går på uddannelsen allerede nu. Du vil være aktiv i forløbene på ungdomsuddannelserne.

Ud over dette har du mulighed for at vælge mellem to forskellige spor i afklaringsforløb. Du kan vælge et praktikspor eller et ungdomsuddannelsesspor.

Afklaringsforløbene er en længere periode i efteråret og i det nye år, hvor du er i praktik eller på ungdomsuddannelse. Afklaringsforløbene skal være afsluttet inden 1. marts, som hvert år er sidste dag for valg af ungdomsuddannelse på optagelse.dk

Læs mere om afklaringsforløb i 10. klasse med praktik

Læs mere om afklaringsforløb i 10. klasse på en ungdomsuddannelse

Obligatorisk Selvvalgt Opgave (OSO):

I 10. klasse skal du lave en selvvalgt opgave, hvor du arbejder med et emne, der har forbindelse til din uddannelsesplan og valg af ungdomsuddannelse.
Du skal bruge din viden og erfaring fra bl.a. brobygning og erhvervspraktik til at udarbejde en opgave. 
I opgaven skal du anvende forskellige arbejdsmetoder og udtryksformer, og der skal udarbejdes et konkret produkt. Du kan som afslutning på arbejdet vælge at vise opgavens resultater og produkt i en fremlæggelse.

UU:

10. klasses centeret og UU-vejlederen arbejder tæt sammen, så du kan blive uddannelsesafklaret. I løbet af 10. klasse bliver det vurderet, om du er uddannelsesparat til gymnasiet eller erhvervsuddannelse.

Skolerejse:

Sidst, men ikke mindst skal det nævnes, at du som elev i 10. klasse bliver tilbudt at deltage i vores skolerejse, som de sidste år har været en skitur i januar måned. Du kan se frem til en uforglemmelig tur.