Førskole

Førskolegrupperne er Favrskov Kommunes tilbud til de ældste børnehavebørn. Pr. 1. marts kan børnene optages i skolernes førskolegrupper.

Ud over trygge rammer og spændende aktiviteter tilbyder vi et forløb, der "klæder børnene på" til at begynde i 0. klasse. Børnene lærer hinanden, SFO-personalet, 0. klasses lærerne, de ældre børn samt omgivelserne at kende, således at skolestarten gøres til en bedre oplevelse. Derudover vil vi læreruste førskolebørnene til deres nye skoleliv ved:

• At arbejde med sociale kompetencer.
  • At stimulere sprogligt via bl.a. samtale og højtlæsning.
  • At give børnene rutiner i skolens hverdag.
  • At inddrage børnene i skole/SFO-fællesskabet.
  • Begyndende bogstavindlæring.

Læsning, sang, rim og remser, kreative aktiviteter, lege, bevægelse, udeliv og ture er blandt de ting, der vil foregå i førskolegruppen.

Dagligdagens struktur er meget tydelig for at forberede børnene til skoledagen, hvor rammen er et skema, men også fordi det giver børnene overblik og forudsigelighed.